Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
ucitelj Dusan StankovicДушан Станковић је ро­ђен 25. августа 1971. го­ди­не у Лозници. Основну школу је завршио у Доњој Борини, а Гимназију „Вук Караџић“ у Лозници. Педагошку академију „Душан Јерковић“ у Шапцу завршио је 1992. године.
На Учитељски факултет у Београду уписао се 1994. године, где је и дипломирао три године касније. На истом факултету је уписао специјалистичке студије, а специјалистички рад Веб портал – дидактички материјал за реализацију наставе света око нас у другом разреду основне школе одбранио је 2006. године.
На Учитељском факултету у Београду 2008. године одбранио је магистарски рад Интерактивни електронски извори информација у настави природе и друштва.
Докторску дисертацију Улога система за управљање учењем и поучавањем у настави природе и друштва одбранио је 15. новембра 2017. године на Учитељском факултету у Београду.
Аутор је и реализатор два акредитована програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручник сарадника (Како до интерактивног софтвера у настави и Веб портали за припрему и реализацију наставе).
Учествовао је и излагао на пет научних скупова. Објавио је  шест научних, деветнаест стручних радова и три приказа у часописима Иновације у настави, Образовна технологија, Методичка пракса, Учитељ, Просветни преглед.
Аутор је књиге Веб портали у иновативним моделима наставе, коаутор приручника за наставнике Општи стандарди постигнућа за основно образовање одраслих.
Појављује се као рецензент и уредник у две научне монографије. 
Члан је редакције часописа Учитељ. Рецензира радове у овом часопису.
Учествовао је у реализацији више пројеката од националног значаја које су реализовали Завод за унапређивање образовања и васпитања, Завод за вредновање образовања и васпитања, Савез учитеља Републике Србије, Центар за интерактивну педагогију, Центар за образовне политике и Фонд за отворено друштво, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.
Добитник је прве, две друге и четири треће награде на конкурсима у организацији Министарства за телекомуникације и информационо друштво и Управе за Дигиталну агенду (Дигитални час). Његови радови налазе се у Бази знања Креативна школа (Завод за унапређивање образовања и васпитања и Мaјкрософт).
Учесник је у реализацији Сабора учитеља Републике Србије, Зимских сусрета учитеља Републике Србије, Смотри стваралаштва ученика и учитеља у организацији Савеза учитеља Републике Србије. Дужи низ година даје снажан допринос развоју ове организације.
Ангажован је као координатор трибина од националног значаја и учесник на конференцијама од националног и међународног значаја.
На основу натпросечног степена остварености образовно-васпитних циљева у односу на почетно стање и услове рада и квалитетног рада у иницирању, учествовању и подизању педагошке праксе, 3. фебруара 2012. године стекао је звање педагошког саветника.
Добитник је Светосавске награде за допринос квалитетном образовању и васпитању за 2014. годину.

Решењем министра просвете науке и технолошког развоја 2015. године именован је за члана Комисије за полагање испита за лиценцу.

Решењем министра просвете науке и технолошког развоја 2017. године изабран је за саветника-спољног сарадника у области разредне наставе.

Добитник је награде Најбољи едукатори Србије 2017.
Живи у Доњој Борини (Република Србија, општина Мали Зворник), где 26 година ради као учитељ у Основној школи „Браћа Рибар“.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

1_ucasoft-logo.jpg 2_uca_e_skola.jpg 3_macvanski_okrug_lms.jpg 4_ucasoft-logo2.jpg
4_macvanski_okrug.jpg 5_bukvar_logo.jpg 6_sta_cini_prirodu_logo.jpg 7_macvanski_okrug.jpg

Доња Борина

Доња и Горња Борина су насељена места у западној Србији, на самој граници са Босном. Кроз историју су у неким периодима то била два засебна села, а некад чинила и јединствено село – Борину. У савремено доба, након Другог светског рата, то су две одвојене месне заједнице, које су чак сврстане у различите општине. Доња Борина припада малозворничкој, а Горња Борина лозничкој општини. У важећој административној подели Републике Србије, овај крај је у саставу Мачванског округа. Кроз историју, Борина је некад бивала у склопу Рађевског, а некад Јадарског (или, како се говорило, Јадранског) среза.

Преузето са сајта Доња и Горња Борина.