Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Преглед активности

У уторак, 3. децембра 2019. године, у Основној школи "Анта Богићевић" у Лозници, у сарадњи са просветним саветником Ђоком Петровићем, организовао сам и реализовао трибину "Рад у комбинованом одељењу - изазови и дилеме". Учесници овог скупа били су учитељи са територије општина Лозница и Мали Зворник, који раде у комбинованим одељењима са два, три или четири разреда. На трибини је развијена конструктивна дискусија у вези са тешкоћама рада у комбинованом одељењу. Учитељи су имали и конкретне предлоге за превазилажење ових проблема. Представљени су и примери из праксе. Учитељица Милијана Лазић говорила је о планирању наставе у комбинованом одељењу, учитељ Предраг Спасојевић представио је флексибилни распоред часова у комбинованом одељењу, док је Славиша Павловић презентовао реализацију наставног часа применом савремених информационих технологија. Захваљујем се свим колегама на учешћу!

У среду, 27. новембра 2019. године, у Основној школи "Анта Богићевић" у Лозници, реализовао сам обуку „Креирање и адаптација једноставног дигиталног материјала“. Ова обука представља део активности саветника-спољног сарадника. Обуци је присуствоало 22 учитеља и наставника из основних школа са подручја општине Лозница. Захваљујем се свим колегама на учешћу у овој обуци.

У Центру за стручно усавршање Шабац, 14. новембра 2019. године одржана је промоција "Лексикона стваралаца у предуниверзитетском образовању". Аутори лексикона, др Миленко Кундачина и мр Мирјана Пајић Илић, представили су посетиоцима ово значајно дело. У њему је представљено 1000 наставника - стваралаца у предуниверзитетском образовању. Велика ми је част што сам уврштен у овај лексикон (на странама 579 и 580).

У Основној школи "Aнта Богићевић" у Лозници, 11. новембра 2019. године, реализоваo сам завршне сусрете онлајн семинара "Како до интерактивног софтвера у настави" и "Веб портали за припрему и реализацију наставе". Семинари су одржани у периоду од 14. октобра до 11. новембра 2019. године.

У недељу (20. октобaр 2019.) и суботу (26. октобaр 2019.) у Медицинској школи „Др Андра Јовановић" у Шапцу реализовао сам Обуку запослених у основним и средњим школама - развој дигиталних компетенција. Обуке организује Завод за унапређивање образовања и васпитања из Београда. Захваљујем се свим наставницима на учешћу у овој обуци.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

1_ucasoft-logo.jpg 2_uca_e_skola.jpg 3_macvanski_okrug_lms.jpg 4_ucasoft-logo2.jpg
4_macvanski_okrug.jpg 5_bukvar_logo.jpg 6_sta_cini_prirodu_logo.jpg 7_macvanski_okrug.jpg

Доња Борина

Доња и Горња Борина су насељена места у западној Србији, на самој граници са Босном. Кроз историју су у неким периодима то била два засебна села, а некад чинила и јединствено село – Борину. У савремено доба, након Другог светског рата, то су две одвојене месне заједнице, које су чак сврстане у различите општине. Доња Борина припада малозворничкој, а Горња Борина лозничкој општини. У важећој административној подели Републике Србије, овај крај је у саставу Мачванског округа. Кроз историју, Борина је некад бивала у склопу Рађевског, а некад Јадарског (или, како се говорило, Јадранског) среза.

Преузето са сајта Доња и Горња Борина.