Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Самопроцена компетенција наставника
Професионални развој наставника подразумева стално развијање компетенција ради квалитетнијег обављања посла, унапређивања развоја и нивоа постигнућа ученика. Један од ослонаца у развоју квалитета образовања су и компетенције наставника васпитача и стручних сарадника као мера знања, вештина и ставова чије поседовање доприноси успешном учењу, развоју и добробити деце и ученика. Описи компетенција конкретизовани кроз размишљање о сопственом раду треба да буду водич у процени потреба запослених у образовању и одређивању приоритета у стручном усавршавању.
Самопроцену сопственог рада реализујем помоћу електронског упитника који је направљен у складу са Стандардима компетенција за професију наставника. Он ми помаже у самопроцени сопствених јаких страна и слабости у вези са сопственим професионалним компетенцијама.
Добијени резултати су ми драгоцени за постављање циљева у планирању стручног усавршавања.
upitnik samoprocena kompetencija
 

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

1_ucasoft-logo.jpg 2_uca_e_skola.jpg 3_macvanski_okrug_lms.jpg 4_ucasoft-logo2.jpg
4_macvanski_okrug.jpg 5_bukvar_logo.jpg 6_sta_cini_prirodu_logo.jpg 7_macvanski_okrug.jpg

Доња Борина

Доња и Горња Борина су насељена места у западној Србији, на самој граници са Босном. Кроз историју су у неким периодима то била два засебна села, а некад чинила и јединствено село – Борину. У савремено доба, након Другог светског рата, то су две одвојене месне заједнице, које су чак сврстане у различите општине. Доња Борина припада малозворничкој, а Горња Борина лозничкој општини. У важећој административној подели Републике Србије, овај крај је у саставу Мачванског округа. Кроз историју, Борина је некад бивала у склопу Рађевског, а некад Јадарског (или, како се говорило, Јадранског) среза.

Преузето са сајта Доња и Горња Борина.