Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Слободне активности

У уторак, 23. октобра 2018. године учествовали смо у реализацији манифестације "Четири годишња доба". Радили смо у радионицама и правили предмете од различитих материјала (воће, поврће, лишће...). Помагали су нам и наши родитељи.

 

У периоду од 6. до 21. октобра обележили смо Европску недељу програмирања. Четврту годину заредом, Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручује учешће у овом догађају и подржава промоцију програмирања, дигиталне писмености и унапређења основних информатичких знања и вештина свих ученика.

У петак, 12. октобра 2018. године учествовали смо у јесењем кросу који је организован у нашој школи.

У четвртак, 11. октобра 2018. године реализовали смо дан амбијенталне интегрисане наставе. Часове српског језика, математике, природе и друштва, физичког васпитања, ликовне културе и музичке културе објединили смо у теми "Јесен у машти".

 

У среду, 10. октобра 2018. године учествовали смо у радионици "Променимо навике – стоп пластичним кесама!". Слушали смо предавање о штетности коју је проузроковала вишедеценијска пракса једнократног коришћења пластичних кеса, при свакодневној набавци намирница за домаћинство. У интерактивнојкреативној игри "Еколошка азбука", осмишљавали смо, писали и презентовали еколошке поруке, које ће бити представљене на паноима у холу школе.

Почетна

О мени

Портфолио

Референце

Ученици

Уча е-школа

Контакт

1_ucasoft-logo.jpg 2_uca_e_skola.jpg 3_macvanski_okrug_lms.jpg 4_ucasoft-logo2.jpg
4_macvanski_okrug.jpg 5_bukvar_logo.jpg 6_sta_cini_prirodu_logo.jpg 7_macvanski_okrug.jpg

Доња Борина

Доња и Горња Борина су насељена места у западној Србији, на самој граници са Босном. Кроз историју су у неким периодима то била два засебна села, а некад чинила и јединствено село – Борину. У савремено доба, након Другог светског рата, то су две одвојене месне заједнице, које су чак сврстане у различите општине. Доња Борина припада малозворничкој, а Горња Борина лозничкој општини. У важећој административној подели Републике Србије, овај крај је у саставу Мачванског округа. Кроз историју, Борина је некад бивала у склопу Рађевског, а некад Јадарског (или, како се говорило, Јадранског) среза.

Преузето са сајта Доња и Горња Борина.